Update diagnostiek en management van OFP en TMD op 23 november in Maastricht

17 oktober 2018

Pijn is voor artsen vanuit alle vakgebieden een leidraad om patiënten te onderzoeken, uitslagen te analyseren en te behandelen. Pijn in het gebied van het kaakgewricht en aangezicht is zeer onaangenaam, omdat dit het normale functioneren ernstig kan beïnvloeden en beperken.

Op 23 november 2018 wordt in Maastricht een oud thema besproken dat door nieuwe onderzoeksresultaten weer op de voorgrond is gezet. Deze verdiepingscursus is een voorbeeld van het multidisciplinaire werk van medisch specialisten en tegelijkertijd een voorbeeld van hoe hoogstaand onderzoek tot verbetering van de patiëntenzorg kan leiden.

Aan de orde komen actuele onderwerpen zoals: anatomie hoofd-hals, casuïstiek, differentiaal diagnostiek en interventionele behandeling van orofaciale pijn, diagnostiek en management van temporo-mandibulaire gewrichtspijn en diagnostiek (fMRI) van bruxisme, met sprekers van de afdelingen anatomie en embryologie UM, de afdeling anesthesiologie en pijnbestrijding MUMC+, de afdeling MKA UMCG en de afdeling MKA MUMC+.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.