KNMT start preventiecampagne ‘De tanden van je kind, daar zorgen we samen voor!’

31 mei 2023

Een flinke groep kinderen in Nederland mist de nodige preventieve mondzorg. Ze komen niet bij de tandarts en ook thuis wordt niet altijd goed voor hun gebit gezorgd. Daardoor hebben twee op de drie kinderen vóór hun achtiende een eerste gaatje in het gebit. Dat kan beter, vindt de KNMT. Daarom is ze de preventiecampagne ‘De tanden van je kind, daar zorgen we samen voor!’ gestart.

De preventiecampagne richt zich in eerste instantie op ouders met kinderen van nul tot vier jaar. Zij spelen samen met de tandarts een belangrijke rol bij het verzorgen van het kindergebit. Zij worden opgeroepen hun kind te helpen met het poetsen van de tanden en een afspraak te maken voor een bezoek aan de tandarts met het kind. Later dit jaar komen de kinderen van vier tot twaalf jaar aan bod, daarna is het de beurt aan de tieners.

Verder is er gedurende de gehele campagne aandacht voor de boodschap dat de kosten van een bezoek aan de tandarts voor kinderen tot achtien jaar worden vergoed door de basisverzekering.

Voor het eerste deel van de campagne zijn diverse gratis materialen ontwikkeld om ouders te bereiken, waaronder: een poster, kant-en-klare teksten en afbeeldingen voor social media, banners voor een website en narrowcastingslides voor wachtkamerschermen. Wilt u helpen om de campagneboodschap te verspreiden? Dan kunt u de materialen verkrijgen via de toolkit. Via de hashtag #detandenvanjekind kunt u de campagne verder promoten.

Helpt u mee om van deze campagne een succes te maken?