Jaarcongres NVTS op 4 en 5 april 2019

19 januari 2019

Op donderdag 4 en vrijdag 5 april organiseert de NVTS haar jaarlijkse congres met pre-course, waarbij aandacht wordt besteed aan nieuwe inzichten met betrekking tot screening van patiënten met obstructief slaapapneu in de eerste lijn. Op de vrijdag belichten zes boeiende sprekers vanuit diverse invalshoeken de slaapapneu-gerelateerde problematiek.

Op de donderdag geeft Rick Pleijhuis de deelnemers inzicht hoe pulsoxymetrie kan worden ingezet bij de screening van patiënten. Aansluitend gaan de deelnemers met elkaar in debat, waarbij u uitgenodigd wordt om hiervoor stellingen aan te leveren.

Op vrijdag 5 april wordt gestart met de jaarlijkse ledenvergadering, gevolgd door het congres. De focus van de sprekers ligt op nieuwe kennis ten aanzien van Slaapdetectie & ‘City Safety’, alternatieve diagnostische mogelijkheden en toekomstperspectieven. Aan bod komen de relatie tussen parodontitis en slaapapneu, gedragsverandering met betrekking tot gezonder leven en slaaphygiëne. Tevens zal er een overzicht gegeven worden van de meest relevante recente literatuur op het gebied van OSA en over de ontwikkelingen van de unieke leerstoel ‘Tandheelkundige slaapgeneeskunde’.

Voor dit congres zijn KRT, WaCo , NVMKA en KRM accreditatiepunten te behalen.

Klik hier voor meer informatie.