Congresverslag Groningse studenten

6 oktober 2022

Op vrijdag 8 september vond het jaarlijkse congres van de NVGPT plaats met de titel 'No shine without friction'. Het congres werd dit keer samen met de NVVRT georganiseerd. De NVGPT biedt bij elk congres een aantal studenten van alle drie de opleidingen de mogelijkheid om gratis aan het congres deel te nemen, om kennis te maken met onze aandachtsgebieden. De Groningse studenten hebben hun ervaringen neergelegd in een verslagje.

Op vrijdag 9 september hadden wij de eer om met een kleine delegatie studenten van de opleiding uit Groningen af te reizen naar Maarssen voor het allereerste gezamenlijke congres van de NVGPT en NVVRT. Door een landelijke staking van de NS reden er geen treinen, maar: “No shine without friction”! Na vroeg te zijn vertrokken werden wij warm ontvangen door de congresorganisatie. Na een lekker kopje koffie hebben wij kunnen genieten van drie inspirerende sprekers.

In de ochtend heeft tandarts-gnatholoog dr. James Huddleston-Slater de relatie tussen occlusie en TMD-klachten belicht. Hierna volgde dr. med. dent. Sjoerd Smeekens. Hij heeft ons aan de hand genomen in verschillende concepten en werkwijzen rondom occlusie. Na een heerlijke lunch heeft dr. Galip Gürel het middagprogramma gevuld met een lezing over occlusie in de dagelijkse praktijk. Hierin werden mooie casussen naar voren gehaald en besprak dr. Gürel de behandelplanning en de behandelingen die hij bij zijn patiënten heeft uitgevoerd. Een foto met deze internationale spreker kon natuurlijk niet ontbreken.

Na de gezellige afsluitende borrel hebben wij met de Restauratief-groep uit Groningen nog een rondje geracet op de naastgelegen kartbaan. Uiteraard hebben we de docenten laten winnen…

Het was een razend interessante dag. Heel erg veel dank aan de organisatie en de NVGPT voor het waanzinnige congres!

Sass Kruip, Doris Kaurinovic en Floris van Nederpelt,
Studenten Master 3, Groningen