Congresprogramma nader belicht: Annemiek Rollman en Raôul Oudejans

16 oktober 2023

Op 9 en 10 november organiseert de NVGPT haar jaarcongres onder de titel ''Team up! De kracht van multidisciplinaire samenwerking binnen de bijzondere tandheelkunde'', in Hotel Arena te Amsterdam. Op de donderdag zijn er parallelsessies en op de vrijdag is het algemene programma. De komende tijd gaan we telkens nader in op een van de presentaties, dit keer die van Annemiek Rollman en dr. Raôul Oudejans op de vrijdag.

Stel je voor dat je de geheimen kunt ontdekken die de topatleten in de wereld van de sport gebruiken om hun prestaties op het hoogste niveau te brengen. Denk aan de mentale kracht, veerkracht en focus die nodig zijn om te excelleren onder immense druk. Wat als deze principes ook kunnen worden toegepast in uw dagelijkse praktijkvoering?

U wordt uitgenodigd om tijdens deze sessie met het thema 'team-up' een inspirerende reis te maken. Als gespecialiseerd zorgverlener begrijpt u als geen ander de uitdagingen waarmee u dagelijks wordt geconfronteerd: veeleisende patiënten, een overvolle agenda, zieke assistenten en nog veel meer.

Maar wat als er bewezen mentale trainingsprincipes zijn die u kunnen helpen om beter om te gaan met deze dagelijkse (prestatie)druk? In deze presentatie wordt een aantal van deze principes onthuld, rechtstreeks uit de wereld van topsport. Deze principes helpen niet alleen atleten om goud te winnen, maar ze kunnen ook u helpen om uit te blinken in uw tandartspraktijk.

Verwacht geen saaie lezing. Deze sessie zal interactief, boeiend en praktisch zijn. Er worden concrete voorbeelden gedeeld, samen wordt er geoefend en u krijgt tools die u direct kunt toepassen in uw dagelijkse praktijk.

Dus, als u wilt leren hoe u uw mentale kracht kunt versterken, veerkracht kunt opbouwen en beter kunt presteren onder druk, dan mag u deze sessie niet missen. 'Team-up' en ontdek de sleutels tot succes die zowel atleten als tandartsen naar de top hebben geleid.

De sprekers zien u graag op het congres, klaar om samen te groeien en te excelleren!
 

Dr. Annemiek Rollman, is Universitair Docent en Coördinator Lijn Professionele Ontwikkeling bij ACTA. Zij is bij ACTA komen werken om als fysiotherapeute te promoveren op chronische kaakpijn. Naast haar onderzoek verzorgde zij onderwijs en had zij een zorgtaak binnen een multidisciplinair team van tandartsen en psychologen voor mensen met kaakklachten. Wanneer een patiënt beter leert om te gaan met klachten, kunnen die klachten minder worden. In haar rol als zorgverlener en onderzoekster heeft zij geleerd om de mens achter de klacht te zien. Ze is op dit moment verbonden als projectleider aan het onderzoek 'Biting down on Orofacial Pain', waarin samenwerkingen tussen (specialistische) zorgverleners ter bevordering van efficientere zorgpaden onderzocht worden.  
Zij gaf naast het werk binnen de OFP ook onderwijs op het gebied van Ergonomie bij de opleiding tandheelkunde en mondzorgkunde. Annemiek is gefascineerd geraakt door de unieke academische onderwijssetting op ACTA, waar zowel het (pre-)klinische als theoretische onderwijs onder één dak plaatsvindt.
Binnen haar lijn Professionele Ontwikkeling, stelt ze met een holistische visie nu de studenten centraal. Ze doet dit door vanuit een co-creatie met Bewegingswetenschappen (Vrije Universiteit) en paramedische opleidingen (Hogeschool van Amsterdam) ook de tandartspraktijk te benaderen vanuit een performance psychologische invalshoek.

Dr. Raôul R.D. Oudejans (foto) is (Associate) Professor Leren en Presteren in de Sport, Afdeling Bewegingswetenschappen, Vrije Universiteit Amsterdam en Center of Expertise Urban Vitality, Hogeschool van Amsterdam. Raôul is altijd gefascineerd geweest door de enorme bewegingsvaardigheid waarmee we in en met onze omgeving interacteren en de oneindige mogelijkheden die we hebben om daarin steeds beter te worden zoals in sport, muziek en dans. Hij promoveerde in 1996 op zijn onderzoek naar het waarnemen en vangen van hoge boogballen in honkbal. Sindsdien zijn zijn belangrijkste onderzoeks- en onderwijsgebieden waarnemen en bewegen in sport en andere hogedrukcontexten zoals politiewerk en podiumkunsten, met nadruk op de psychologische factoren die een rol spelen bij het presteren. De laatste vijftien jaar specialiseerde Raôul zich in de visuele controle van het basketbalschot en in training en presteren onder druk. De laatste jaren is Raôul bezig met het thema Training for Excellence (T4X) gericht op het implementeren van evidence-based oefenmethodes in sport, muziek, dans en andere prestatiedomeinen. Zijn werk valt ook onder het Amsterdam Institute of Sport Sciences.

Klik hier voor meer informatie en/of aanmelden voor het congres.