Congres van NVOF en Adelante Zorggroep over tinnitus

15 september 2023

De NVOF (Nederlandse Vereniging voor Orofaciale Fysiotherapie) organiseert op vrijdag 6 oktober 2023 in samenwerking met de Adelante Zorggroep een congres over tinnitus. Adelante nodigt u uit in het Limburgse Hoensbroek waar verschillende sprekers u zullen bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tinnitus.

Dit congres is speciaal voor alle (orofaciaal) fysiotherapeuten en andere zorgverleners die interesse hebben in de nieuwste inzichten van behandeling en revalidatie van patiënten met tinnitusklachten. Om deze reden zijn ook leden van de NVGPT welkom op dit congres. 

Er zal verdieping gegeven worden in de beïnvloedende factoren van tinnitus die u kunt gebruiken voor uw behandeling. Daarnaast krijgt u meer inzicht wanneer u een tinnituspatiënt kunt doorverwijzen naar een audiologisch centrum of interdisciplinair zou kunnen samenwerken.

Gerenommeerde sprekers als dr. Annemarie van der Wal, dr. Rilana Cima, dr. Dyon Scheijen, dr. Saskia Ranson en dr. Sarah Michiels zullen verschillende aspecten van tinnitus behandelen. Zo worden de state of the art, audiologie en tinnitus (CBT4T) en casuïstiek met betrekking tot somatosensorische tinnitus besproken.

Adelante is een revalidatiecentrum dat bekend staat om zijn aanpak van tinnitusklachten. De tinnitusbehandeling is gericht op het 'hertrainen' van het brein in het waarnemen van het tinnitussignaal. In een grootschalig onderzoek van de Universiteit Maastricht is deze behandeling effectief gebleken in het verminderen van tinnitusklachten en hiermee in het verbeteren van de kwaliteit van leven

Naast informatieve lezingen zijn er ook interactieve workshops. In deze workshops krijgt u de kans om praktische vaardigheden en inzichten te ontwikkelen.

Programma
Het congres vindt plaats op vrijdag 6 oktober 2023 en duurt van 9.30 tot omstreeks 18.00 uur. Koffie/thee, lunch en overige zijn bij de prijs inbegrepen.
Kijk voor het volledige programma op de website van de NVOF.

Praktische informatie
Er is plek voor maximaal honderd deelnemers.
Locatie: Adelante, Zandbergsweg 111, 6432 CC Hoensbroek.
Er wordt accreditatie aangevraagd voor het register Algemeen, Orofaciaal Fysiotherapeut en Manueeltherapeut.
Klik hier om u aan te melden.