Pre- en jaarcongres NVGPT op 14 & 15 november 2024

14 november 2024 - 15 november 2024

Op donderdag 14 en vrijdag 15 november organiseert de NVGPT in Nijmegen haar pre- en jaarcongres met als thema: 'Soft is the hard stuff'. Op de vrijdag is het hoofdprogramma en op de donderdagmiddag zijn er parallelprogramma's orofacial pijn en complexe prothetiek. Een van de sprekers op de vrijdag is Joost Derwig met zijn lezing 'Vlot verhaal: Het belang van communicatie in de praktijk'.

Communicatie is de basis van interactie. Dat is niet alleen zo in het dagelijks leven maar ook in de dagelijkse praktijk. Ook geldt het niet alleen voor ons maar tevens voor de andere partij die betroken is in de interactie. Die partij kunnen we zelf zijn in interactie tussen onze organen en lichaamsdelen hoofd en hart maar ook wensen en verlangens versus onze mogelijkheden en omstandigheden. Vaak is de andere partij in interactie ook daadwerkelijk een ander en moeten we nog meer moeite doen om signalen goed te interpreteren zodat we elkaar goed begrijpen. In deze presentatie staat luisteren centraal maar interactie is onontbeerlijk; we zullen meer te weten komen over modellen van communicatie maar vooral over onze eigen mogelijkheden onze boodschap beter over te brengen.

Kort CV drs. J. Derwig, klinisch psycholoog
"Als zoon van een geschiedenis leraar was mijn motto lange tijd 'elke dag iets leren'. Sinds mijn opleiding als neuropsycholoog aan de Radboud Universiteit heb ik dus ook niet stilgezeten. Ondanks de blijvende interesse in de relatie tussen hersenen en gedrag ben ik me meer gaan verdiepen in de Gezondheidszorg psychologie en later als klinisch psycholoog werkzaam in de GGZ in de mens als geheel. Bij terugkeer in het Radboud UMC werd mijn motto aangevuld met de spreuk 'Mens Sana in Corpore Sano'. Een holistische blik op lichaam en geest staat daarbij centraal. Sinds twee jaar werkzaam in Radboud UMC richt ik me vooral op organisatie en uitvoer van transgender zorg en ben ik werkzaam op het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT) van het Radboud UMC. Naast patiëntenzorg ben ik direct betrokken in onderwijs aan geneeskunde en tandheelkunde studenten."

Save the date!
De opening van de aanmelding voor ons congres start op 1 juni. We hopen dat u 14 en 15 alvast in uw agenda wilt zetten!