SPLINTercursus 'Implantologieconcepten'

8 december 2022

Niet in alle gevallen is implantologie in het front een goede optie. In geval van weinig interradiculaire ruimte of jonge patiënten kan een etsbrug een goed alternatief zijn. Door middel van minimaal-invasieve weke delen chirurgie, kunnen bijzonder mooie en duurzame resultaten worden behaald.

In deze lezing worden de mogelijke alternatieven voor implantologie in het front besproken. Ook wordt de procedure van het vervaardigen van een etsbrug in combinatie met een tandvlees transplantaat besproken.

CV Jappe Buijs
Jappe Buijs is in 2004 afgestudeerd als tandarts. Op 14 september 2011 is hij gepromoveerd bij de afdeling Mond- Kaak- en Aangezichtschirurgie van het Universitair Medisch Centrum Groningen op het onderwerp ‘Biodegradable blates and screws in oral and maxillofacial surgery’. Sinds 2010 is Jappe Buijs ingeschreven in het NVOI register als implantoloog. Daarnaast is hij lid van het Kwaliteits Register Tandartsen en de European Academy of Esthetic Dentistry. Jappe Buijs behandelt uitsluitend met de microscoop om een hoge precisie en kwaliteit te bereiken. Zijn voorkeur gaat uit naar het duurzaam herstellen van tanden en kiezen met behulp van keramische (witte) inlays, onlays en kronen. Ook het plaatsen van implantaten en de daarbij behorende microchirurgische procedures hebben zijn bijzondere aandacht.

Competenties
• Vakinhoudelijk handelen: 80%
• Kennis en Wetenschap: 20%

Kenmerken / Disciplines
• Restauratieve tandheelkunde
• Implantologie.

Praktische informatie
Deze cursus vindt plaats op donderdag 8 december van 19.30 tot circa 21.30 uur. De cursus is op locatie en online te volgen.
De locatie voor de live editie is Heresingel 12 te Groningen. Inloop met koffie, thee en broodjes vanaf 19.00 uur. 
Deelnemers aan de online editie ontvangen enkele dagen voor de cursus een link voor deelname.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.
Let op! Aanmelden is slechts mogelijk tot en met dinsdag 6 december!

Algemene voorwaarden en privacy policy
Door aanmelding voor deze activiteit verklaart u zich akkoord met onze algemene voorwaarden en onze privacy policy.

Vragen
Heeft u vragen over ons programma? Dan kunt u zich tot ons wenden via het contactformulier.

Prijzen
De cursus is voor leden geheel gratis. Niet-leden betalen 100 (live) of 45 euro (online).

Voor 100 euro per jaar (studenten 25 euro) bent u al lid en kunt u zonder extra kosten deelnemen aan alle SPLINTercursussen!


Deze cursus is voor leden van de NVGPT geheel gratis. Niet-leden betalen 45 euro voor online deelname of 100 euro voor live deelname.
Aanmelden voor deze activiteit >