Splintercursus 'Dento-alveolaire defecten en het transplanteren van tanden en kiezen'

16 september 2021

Verlies van tanden en/of kiezen leidt altijd tot het ontstaan van een botdefect. Autotransplantaten zijn, dankzij het potentieel van het parodontaal ligament om bot te vormen, een ideale oplossing om dergelijke defecten voorspelbaar te herstellen. Hierbij vormen zich nieuw alveolair bot en nieuwe gingivale weefsels.

Deze behandeloptie is ook toepasbaar bij oudere patiënten waarbij elementen getransplanteerd worden met een afgevormde apex in combinatie met endodontale behandeling.
In tegenstelling tot implantaten wordt de normale ontwikkeling van het dento-alveolaire complex door autotransplantaten niet nadelig beïnvloed. Hierdoor biedt deze behandeloptie vooral bij kinderen en jong volwassenen enorme voordelen.


CV Marcel Linssen
Marcel Linssen, restauratief tandarts (doctoraal RU Utrecht in 1988 en tandartsexamen in 1989 aan de Radboud Universiteit Nijmegen) heeft in 1991 een groepspraktijk opgezet met twee collega's. Sinds 2012 is hij werkzaam bij PRO-Rotterdam waar hij zich heeft toegelegd op uitgebreide gebitsrehabilitaties in een interdisciplinaire organisatie. In 2015 werd hij erkend als restauratief tandarts door de NVVRT en als prosthodontist door de EPA. Aandachtsgebieden zijn uitgebreid dentaal trauma, amelogenesis imperfecta, oligodontie, slijtage en autotransplantatie.

Programma
Het webinar vindt plaats op donderdag 16 september, start om 19.30 en duurt tot circa 21.30 uur. Halverwege is er een korte pauze.

Praktische informatie
Let op: in tegenstelling tot eerdere verwachtingen is vanwege corona alleen online deelname aan deze cursus mogelijk.
Deze cursus is erkend door het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT).

Kosten
De cursus is voor leden van de NVGPT geheel gratis. Niet-leden betalen 100 euro.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Rond woensdag 15 september krijgt u een bericht met de link om toegang te krijgen tot het webinar.
Let op! Aanmelden is mogelijk tot dinsdag 14 september!

Algemene voorwaarden en privacy policy
Door aanmelding bij deze activiteit verklaart u zich akkoord met onze algemene voorwaarden en onze privacy policy. Deze vindt u onder downloads op deze website.

Volgende Splintercursussen
De volgende edities zullen plaatsvinden op:
. donderdag 2 december: 'Implantologie in de droge mond' door Derk Jan Jager.

De cursus is voor leden van de NVGPT geheel gratis. Niet-leden betalen 100 euro.
Aanmelden voor deze activiteit >