SPLINTercursus 'De patiënt met een droge mond'

2 december 2021

Een droge mond kan een groot probleem zijn voor patiënten. Dagelijks ongemak gaat vaak gepaard met een slechte prognose van de dentitie. Helaas zijn patiënten met een droge mond een groeiende groep, waar tandartsen en mondzorgkundigen in toenemende mate mee te maken krijgen. Ga je alles op alles zetten om de natuurlijke dentitie nog te behouden of ga je versneld over naar een implantaatgedragen prothetische voorziening?

In deze SPLINTercursus wordt aan de hand van casuïstiek en wetenschappelijk onderzoek een antwoord gezocht op deze vraag. Er wordt besproken hoe een patiënt met een droge mond te herkennen en wat er mogelijk is op zowel preventief gebied als op restauratief/prothetisch en implantologisch vlak.

CV spreker
Derk Jan Jager heeft in 2005 de studie tandheelkunde in Groningen afgerond en is 2012 gepromoveerd op de relatie speeksel-tanderosie. In 2014 heeft hij de opleiding tandarts-prosthodontist/restauratief tandarts van het UMC Groningen en het Royal College of Surgeons Edinburgh (Mpros RCSed) afgerond en in 2016 de NVGPT-opleiding Maxillofaciale Prothetiek (MFP). Hij is werkzaam bij de afdeling MKA van het AmsterdamUMC. Hij verzorgt ook het 'Speekselspreekuur' waar patiënten met uiteenlopende speekselgerelateerde klachten gezien worden. Zijn huidig onderzoek richt zich op het succes van tandimplantaten en verlichting van de droge mondklachten bij patiënten met onder andere het syndroom van Sjögren. 

Programma
De cursus vindt plaats op donderdag 2 december, start om 19.30 uur en duurt circa twee maal 45 minuten. Halverwege is er een korte pauze.
Het programma wordt voorafgegaan door een korte ALV, voor de leden van de NVGPT.

Praktische informatie
In tegenstelling tot eerdere plannen is deze cursus vanwege corona alleen online te volgen.
Deelnemers ontvangen enkele dagen voor de cursus een link voor deelname.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. 
Let op! Aanmelden is slechts mogelijk tot en met dinsdag 30 november!

Algemene voorwaarden en privacy policy
Door aanmelding voor deze activiteit verklaart u zich akkoord met onze algemene voorwaarden en onze privacy policy.

Vragen
Heeft u vragen over ons programma? Dan kunt u zich tot ons wenden via het contactformulier.

Prijzen
De cursus is voor leden geheel gratis. Niet-leden betalen 45 euro.
Voor 100 euro per jaar (studenten 25 euro) bent u al lid en kunt u zonder extra kosten deelnemen aan alle SPLINTercursussen!

De inschrijving voor deze activiteit is inmiddels verlopen.