SPLINTercursus 'Allergieën in en om de mond'

10 juni 2021

Het tandvlees, de tong, de binnenzijde van de lippen en het verhemelte zijn alle onderdeel van het mondholteslijmvlies. Op deze slijmvliezen kan zich een scala aan afwijkingen manifesteren. In de avond van donderdag 10 juni verzorgen Sophie Kuijpers, MKA-chirurg (foto) en dermatoloog Harma Stenveld voor de NVGPT een Splintercursus over dit onderwerp.

Sinds een aantal jaar houden de vakgroepen MKA-chirurgie en Dermatologie één keer per maand een spreekuur waarin zij gezamenlijk patiënten zien met orale slijmvliesafwijkingen. Ook worden daar patiënten gezien, doorgestuurd door (CBT)tandartsen, MKA-chirurgen en huisartsen, waarvan wordt vermoed dat zij een allergie voor tandheelkundige materialen hebben. Aan de hand van een aantal casus wordt deze problematiek geïllustreerd door Sophie Kuijpers, waarna de theoretische achtergrond wordt uiteengezet door Harma Stenveld.


CV Sophie Kuijpers
Sophie Kuijpers (Nijmegen, 1975) volgde haar studies geneeskunde en tandheelkunde in Nijmegen. Na de opleiding tot MKA-chirurg te Leiden, trad zij in 2010 toe tot de vakgroep MKA-chirurgie van het Rijnstate Ziekenhuis te Arnhem. Naast de algemene MKA-chirurgie zijn haar aandachtsgebieden pre-implantologische chirurgie en implantologie, en orale pathologie.

CV Harma Stenveld
Harma Stenveld (Assen, 1963) volgde haar studie geneeskunde in Groningen en haar specialisatie dermatologie in Amsterdam (Vrije Universiteit). In 1993 startte ze in het St Jansdal in Harderwijk als dermatoloog, in 2005 verhuisde ze naar het Rijnstate in Arnhem om haar specialisatie in de allergologie verder te kunnen ontplooien. Sinds 2016 is zij werkzaam bij het Expertisecentrum Euthanasie als uitvoerend arts en als medisch manager, maar als adviseur nog nauw betrokken bij de arbeidsdermatologie van de maatschap dermatologie van het Rijnstate.

Programma
Het webinar vindt plaats op donderdag 10 juni, start om 19.30 en duurt circa twee maal 30 minuten. Halverwege is er een korte pauze.

Praktische informatie
Vanwege corona is alleen online deelname aan deze cursus mogelijk.
Deze cursus is erkend door het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT).

Kosten
De cursus is voor leden van de NVGPT geheel gratis. Niet-leden betalen 45 euro.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Rond woensdag 9 juni krijgt u een bericht met de link om toegang te krijgen tot het webinar.
Let op! Aanmelden is slechts mogelijk tot en met dinsdag 8 juni!

Algemene voorwaarden en privacy policy
Door aanmelding bij deze activiteit verklaart u zich akkoord met onze algemene voorwaarden en onze privacy policy. Deze vindt u onder downloads op deze website.
Indien uw BIG-nummer bij ons bekend is, zal uw deelname worden doorgegeven aan het KRT (indien relevant).

Volgende Splintercursussen
De volgende edities zullen plaatsvinden op:
. donderdag 16 september: 'Dento-alveolaire defecten en het transplanteren van tanden en kiezen' door Marcel Linssen
. donderdag 2 december: 'Implantologie in de droge mond' door Derk Jan Jager.

Ruim van tevoren zal het definitieve programma bekendgemaakt worden op deze website en via de nieuwsbrief.

Vragen
Heeft u vragen over ons programma? Dan kunt u zich tot ons wenden via het contactformulier.

De inschrijving voor deze activiteit is inmiddels verlopen.