Online SPLINTercursus 'Kleurbepalen als een pro; meten is weten, gokken is dokken!'

7 maart 2024

Altijd al willen weten waarom kronen te grijs zijn en/of niet de juiste kleur hebben? Hoe de juiste kleur te bepalen? Welke informatie te communiceren met het lab? Hoeveel een tand beslepen moet worden voor een voorspelbaar resultaat? Welke materialen te selecteren? 

In deze presentatie worden onder meer deze vragen beantwoord. Tevens wordt de kleur van de natuurlijke tand wetenschappelijk benaderd en met een 3D reconstructiemethode nagebootst. Daarbij wordt gebruik gemaakt van MATISSE, een software die keramiekrecepten voorschrijft en ervoor zorgdraagt dat de kronen in de juiste kleur worden vervaardigd. Deze methode is omgezet in een praktisch stapsgewijs proces en zorgt dat er altijd een voorspelbaar resultaat wordt bereikt.

CV
Marat Awdaljan is een tandtechnicus geboren in 1988 in Tbilisi, Georgië met Armeense ouders. In 1993 kwam zijn familie naar Nederland alwaar hij opgroeide. Tijdens de afronding van zijn studie aan de IVT in 2010, ontving hij de beste scriptieprijs voor zijn werk over psychologie in tandtechniek, genaamd ‘Key to the Future’.
Op 21 jarige leeftijd kreeg hij de titel ‘Specialist kroon- en brugwerk’ en begon met werken in tandtechnisch laboratorium ‘Natuurlijk! Tandtechniek’ in Veenendaal. In 2012 rondde hij zijn opleiding Klinisch restauratief tandtechniek af en een jaar later werd hij manager en mede-eigenaar van het laboratorium. Sinds 2011 is hij de grondlegger van een ambitieus project, waarbij hij de wereld rondreist om Masters in Dentistry te ontmoeten en te interviewen en antwoorden te vinden op de vragen en problemen die er binnen de tandheelkunde en -techniek bestaan. Zijn interviews zijn gepubliceerd in het wereldbekende Labline magazine en in het tandtechnisch magazine. Momenteel houdt Marat zich voornamelijk bezig met z’n softwarebedrijf MATISSE, dat software maakt, waarmee sneller en beter natuurgetrouwe resultaten worden bereikt. In 2022 is Marat naar Lissabon, Portugal verhuisd en helpt hij de Universiteit van Lissabon om deze nieuwe technologie voor kleur nabootsen te integreren in de tandtechnische educatie.

Leerdoelen
  • Wat de acht uitdagingen zijn in het vervaardigen van frontrestauraties in de juiste kleur en hoe deze problemen op te lossen
  • Kleurbepalen vanuit de mobiele telefoon
  • Het begrijpen van kleur en objectieve kleurcommunicatie met het lab
  • Gestandaardiseerde labprocessen voor een efficiënt en voorspelbaar eindproduct.


Disciplines

  • Restauratieve tandheelkunde
  • Esthetisch tandheelkunde
  • Tandtechniek.


Praktische informatie
Deze cursus vindt plaats op donderdag 7 maart van 19.30 tot circa 21.30 uur. De cursus is alleen online te volgen.

Aanmelden
U kunt zich reeds aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.
Deelnemers ontvangen daags voor de cursus een link voor deelname.
Let op! Aanmelden is slechts mogelijk tot en met dinsdag 5 maart!

Accreditatie
Indien tandartsen KRT-punten willen ontvangen, moet hun BIG-nummer vermeld zijn in hun account. Indien u vooraf inlogt (leden), zullen al uw gegevens al vooringevuld zijn op het inschrijformulier.
Presentiemelding bij het KRT kan alleen plaatsvinden indien u tijdens het webinar via de chat uw presentie meldt. Let op: bij gebruik van telefoon of tablet levert het gebruik van de chatfunctie nogal eens problemen op.
Bij terugkijken of uitgesteld kijken (indien van toepassing) of het niet vóóraf verstrekken van de benodigde gegevens, kan geen presentie bij het KRT gemeld worden.

Algemene voorwaarden en privacy policy
Door aanmelding voor deze activiteit verklaart u zich akkoord met onze algemene voorwaarden en onze privacy policy.

Vragen
Heeft u vragen over ons programma? Dan kunt u zich tot ons wenden via het contactformulier.

Prijzen
De cursus is voor leden geheel gratis. Niet-leden betalen 45 euro.
Voor 100 euro per jaar (studenten 25 euro) bent u al lid en kunt u zonder extra kosten deelnemen aan alle SPLINTercursussen!

De inschrijving voor deze activiteit is inmiddels verlopen.