Bijeenkomst sectie tandarts-gnatholoog op 9 oktober

9 oktober 2019

Op woensdag 9 oktober 2019 vindt de volgende nascholingsbijeenkomst van de sectie tandarts-gnatholoog plaats in hotel Mitland in Utrecht. Het middagprogramma staat in het teken van de kaakgewrichtsprothese, waarbij indicatiestelling, procedure en behandelresultaten aan de orde zullen komen. De lezingen worden gegeven door Sajjad Walji en Nadiya Mutsaers.


Titel lezing drs. S. Walji, M.D. D.M.D. M.Sc. FEBOMFS
'Total tempomandibular joint replacement with Biomet Microfixation System'

Samenvatting
In deze presentatie zal een overview (overzicht) worden gegeven van het historisch perspectief, indicaties, behandelingstechniek en de resultaten betreffende de reconstructie van het temporo mandibulaire gewricht door middel van een gewrichtsprothese.
Er is in de laatste twintig jaar veel onderzoek verricht om patiënten die in het eindstadium van de gewrichtspathologie verkeren, te behandelen.

Curriculum Vitae
Drs. S. Walji heeft na het afronden van zijn opleiding Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie in Nijmegen nog een fellowship gedaan in Arnhem in orthognatische chirurgie.
Hierna heeft hij zijn carrièrepad vervolgd in Engeland, waarbij hij een subspecialisatie heeft voltooid in Hoofd-Hals oncologie, Reconstructieve Aangezichtschirurgie en TMJ chirurgie.
Gedurende zijn periode als consulent daar, heeft hij naast de expertise Aangezichtschirurgie, Hoofd- Hals Oncologie, ook expertise opgebouwd in reconstructie van de kaakgewrichten door middel van het plaatsen van gewrichtsprotheses.
In 2018 heeft hij zijn Master of Science behaald met betrekking tot aangezichtschirurgie waarbij hij zijn thesis (als eindwerk) had geschreven over reconstructie van nasale defecten door middel van paramediane voorhoofdslappen.
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft hij de reconstructie van de kaakgewrichten door middel van het plaatsen van gewrichtsprotheses opgezet, nu zes jaar geleden.
Hij is lid van diverse nationale, internationale en Europese organisaties van Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie en ook examinator van de European Board of Maxillofacial Surgery.

Sajjad is MKA-chirurg in het Jeroen Bosch ziekenhuis in ’s Hertogenbosch en bekend met het plaatsen van alloplastische temporomandibulaire gewrichten.
 

Titel lezing Nadiya Mutsaers
'Het alloplastisch temporomandibulair gewricht, evidence based care'
 
Samenvatting
De presentatie zal gaan over wat er in de literatuur bekend is over het alloplastisch temporomandibulair gewricht en welke rol de OFT'er en gnatoloog kunnen hebben pre en postoperatief. Ook vertelt zij over het onderzoek dat ze in samenwerking met Sajjad Walji en Caroline Speksnijder heeft uitgevoerd en over onderzoek in de toekomst.

Curriculum Vitae
Nadiya is in 2011 afgestudeerd als fysiotherapeut. Gevolgde minoren: Sport, Bewegen en Gezondheid, Paediatric Physiotherapy.
In 2015 is ze begonnen aan de master Musculoskeletale Revalidatie aan de University of Applied Science te Nijmegen met als uitstroomvariant orofaciale therapie.
Ze is praktijkeigenaar van Orofaciaal Centrum Vught.

 

Programma

14:00 - 14:30 uur: ontvangst met koffie en thee
14:30 - 17:30 uur: lezingen
17:30 - 19:00 uur: diner
19:00 uur: vergadering sectie tandarts-gnathologen

 

Locatie

Hotel MItland
Ariënslaan 1
3573 PT  Utrecht
 

Kosten

Toegang en diner TG'n: gratis
Toegang en diner TG'n in opleiding (mits lid): gratis
Toegang orofaciaal fysiotherapeuten: 50 euro
Diner orofaciaal fysiotherapeuten: 50 euro

De inschrijving voor deze activiteit is inmiddels verlopen.