Nieuws

Thema-avond Digitale Technologie in de MFP

1 mei 2018
Thema-avond Digitale Technologie in de MFP

De laatste jaren heeft de ontwikkeling in 3D-planning in de Maxillofaciale Prothetiek niet stil gestaan. Op donderdagavond 24 mei van 18.30-21.30 uur zullen Peter Evans en Mark Waters tijdens een thema-avond op deze ontwikkelingen ingaan en hun ervaringen presenteren.

CV Dr. Peter Evans
Peter Evans is een pionier op het gebied van craniofaciale implantaten t.b.v. retentie van extraorale protheses. Na zijn studie Maxillofaciale Prothetiek in London 1987 sloot hij zich aan bij het Welsh Craniofacial Implant Team. Hij is hoofd van de Maxillofacial Unit Laboratory in Morriston Hospital, Swansea.
Zijn interessegebieden zijn faciale protheses voor kinderen, craniofaciale implantologie en 3D modeling en imaging. Vele publicaties en lezingen in the UK en wereldwijd staan op zijn naam. Hij is lid van de Institute of Maxillofacial Prosthetics (IMPT). Hij is een van de oprichters van the British Facial and Audiological Implant Group (BFAIG). Ook is hij een van de oprichters en secretaris van the Centre for Applied Technology in Surgery (CARTIS) en secretaris van the Advanced Digital Technologies (ADT) Foundation.

CV Prof. dr. Mark Waters
Mark Waters is verbonden aan de afdeling Biomaterials Cardiff University en directeur van Technovent Ltd. Hij heeft meer dan twintig jaar onderzoekservaring op het gebied van ontwikkeling van polymeren biomaterialen voor het gebruik in Maxillofaciale prothese en in de tandheelkunde. Daarbij produceert Technovent wereldwijd de prothetische materialen en het Magna-Cap magnetic retention system voor gebruik in het craniofaciale gebied.

Programma
18.30 uur:  Ontvangst met koffie, thee en broodjes
19.00 uur:  Welkom | Angela Ridwan
19.10 uur:  Implant planning; Magnetic retention | Peter Evans
19.50 uur:  Pauze
20.10 uur:  Silicone technology | Mark Waters
20.50 uur : Digital Technology in Maxillofacial Prosthetics | Peter Evans
21.30 uur:  Einde.

Praktische informatie
In samenwerking met het VUmc nodigt SBT Amsterdam u uit op donderdagavond 24 mei 2018 om 18.30 uur in de zaal de Rietwijker Polikliniek VUmc receptie W, 7e etage, bij de balie rechtsaf. Boelelaan 1007, 1081 HV, Amsterdam, 020-4441023 (secretariaat VUmc/MKA).
Gaarne aanmelden vóór 13 mei via e-mail.
De cursus is voor leden van de NVGPT geheel gratis. Niet-leden betalen 100 euro. Bij deelname zonder voorafgaande aanmelding geldt een (meer)prijs van 50 euro.
Er zijn vijftig plaatsen. Toewijzing van plaatsen vindt plaats op volgorde van aanmelding.
NB. Het is van groot belang dat u zich aanmeldt voor de cursus en niet onaangekondigd komt.