Nieuws

Achtste editie ‘Mondzorg bij het kind’ op 10 november

31 augustus 2017
Achtste editie ‘Mondzorg bij het kind’ op 10 november

Op 10 november vindt de inmiddels 8e editie plaats van de bijeenkomst: Mondzorg bij het kind; vroege interventie, diagnostiek en gedragsbeïnvloeding. Dit keer staan twee doelgroepen centraal waarbij de mondgezondheid sterk onder druk staat: kinderen in kwetsbare gezinnen en (pre-)pubers.

Puberproblemen
Wist u dat de hoeveelheid cariës in de puberteit met 50% toeneemt? Cijfers die er niet om liegen! Puberexperts van binnen en buiten de mondzorg leggen uit wat wél werkt in het bevorderen van mondgezondheid van adolescenten. Wat kunnen we daarbij leren van campagnes als ‘Jongeren op Gezond Gewicht’ en de succesvolle anti-alcoholcampagnes?

Kwetsbare gezinnen
In gezinnen met een lage sociaal-economische status lijkt het soms alsof een slecht gebit tóch erfelijk is. Hoe doorbreken we hardnekkige patronen in deze gezinnen, die vaak cultuur- en generatiegebonden zijn? Valt te voorkomen dat kinderen in deze gezinnen hun ouders achterna gaan? Hoe stimuleren we bijvoorbeeld gezond gedrag en dagelijks poetsen in gezinnen waar dat nooit eerder gebeurde?

Kennis én praktijk
Betrokken experts van binnen én buiten de mondzorg zorgen tijdens deze dag dat u op de hoogte geraakt van de meest recente (onderzoeks)kennis. Bovendien krijgt u heel veel tastbare, concrete informatie in handen die u direct kunt toepassen. Een greep uit het programma:
• De puberpraktijk: slimme marketing of daadwerkelijk effectief?
• Het poetsende puberbrein.
• Kwetsbare gezinnen contextueel bekeken.
• Praktische tips voor lage ses-ouders uit de nieuwste interventies.
• Ouderbetrokkenheid vergroten: Leren van experts uit het onderwijs.

Meer informatie over het congres vindt u hier.