Activiteiten

Splintercursus op 22 mei 2014 met Erik-Jan Muts, tandarts (MSc)

Splintercursus op 22 mei 2014 met Erik-Jan Muts, tandarts (MSc)

De tweede Splintercursus van 2014 heeft als thema: 'Het Digitaal Rehabilitatie Concept (DRC)'.
Wij hebben tandarts Erik-Jan Muts bereid gevonden deze cursus te verzorgen.
De cursus vindt als vanouds plaats in het UMCU te Utrecht.

CV Erik-Jan Muts
Erik-Jan Muts voltooide in 2013 zijn studie tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en is sindsdien zelfstandig werkzaam bij MP3 Tandartsen te Apeldoorn en Beekmans Tandartsen te Laren. Daarnaast is hij bestuurslid van de Dutch Academy of Esthetic Dentistry. In zijn laatste master jaar volgde Erik-Jan een stage voor Restauratieve Tandheelkunde bij PRO-Rotterdam, waar hij een voorliefde heeft ontwikkeld voor reconstructieve tandheelkunde en digitale technieken. Door conventioneel en digitaal optimaal te combineren heeft hij een ‘Digitaal Rehabilitatie Concept’ uitgewerkt. Met dit behandelconcept heeft hij onlangs de 3M Espertise Talent Awards 2013 gewonnen.

Korte samenvatting
Het ‘Digitaal Rehabilitatie Concept’ (DRC) is een veelzijdig concept dat zeer efficiënt kan worden toegepast bij indirecte, maar ook directe behandeling van gebitsslijtage. De verschillende stappen en mogelijkheden binnen dit concept zullen worden besproken. Onder andere het uitvoeren van diagnostiek, documentatie, fotografie, behandelplanning en uiteindelijk de restauratieve behandeling inclusief nazorg maken hier onderdeel van uit. Voor de communicatie met patiënt, tandtechnicus en het tandheelkundig team wordt gebruik gemaakt van het concept ‘Digital Smile Design’ van dr. Christian Coachman. De mogelijkheden en de veelzijdigheid van het DRC maakt dat voorspelbaar werken binnen een team eenvoudiger wordt. Het behandelconcept zal worden besproken met voorbeelden uit de praktijk.

Leerdoelen
Inzicht in mogelijkheden van digitale technieken bij de planning en uitvoering van uitgebreide restauratieve behandelingen.
Het verkrijgen van inzicht hoe een patiënt met slijtage aan te pakken en te behandelen.

Programma
. 19.00 uur: Ontvangst met koffie, thee en broodjes
. 19.30 - 21.30 uur: Behandeling thema
. 21.30 uur: Borrel.

Praktische informatie
Door de bereidwillige medewerking van het UMC Utrecht kunnen we u ontvangen op donderdagavond 22 mei 2014 om 19.00 uur in in het Auditorium/Kindertheater (B0.053.0) van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, Lundlaan 6, 3584 AE Utrecht, 030-2504000.
De cursus is voor leden van de NVGPT geheel gratis. Niet-leden betalen 100 euro.
Bij deelname zonder voorafgaande aanmelding geldt een (meer)prijs van 50 euro.
Er zijn vijftig plaatsen. Toewijzing van plaatsen vindt plaats op volgorde van aanmelding.

NB. Het is van groot belang dat u zich aanmeldt voor de cursus en niet onaangekondigd komt. Mocht de cursus, om welke reden dan ook geen doorgang vinden, dan worden alleen degenen die zich daarvoor hebben aangemeld op de hoogte gesteld.

Aanmelden voor deze cursus is niet meer mogelijk.

Van 22 mei 2014 tot 22 mei 2014